Rekonstrukcija Vlade posle datuma?

Čim Evropski savet donese odluku o datumu, lideri vladajućih stranaka kreću u rekonstrukciju Vlade

Kadrovske promene biće izvršene ne samo u ministarstvima, već i u javnim preduzećima, a neće biti pošteđeni ni neki predsednici opština i gradonačelnici.

Prema informacijama, odmah posle Vidovdana, vodeći ljudi u vlasti spremiće detaljan plan za "provetravanje" svojih redova.

Kako tvrde izvori, prvi "pikovi" za smenu su ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i vodeći čovek resora kulture Bratislav Petković. Takođe, nije isključeno da će zbog kadrovskih pomeranja doći i do prekompozicije resora, što će iziskivati i izmene Zakona o Vladi.

- Ne bavim se rekonstrukcijom Vlade niti uopšte slušam nagađanja na tu temu. Moj posao je da rekonstruišem puteve i mostove u ovoj zemlji. Vlada je dobar tim i treba da nastavi sa radom, a ne da se bavimo zaludnim pričama - rekao je Mrkonjić.

U političkim spekulacijama oko nove kombinatorike nije pošteđen ni URS, iako iz njihove ministarske ekipe niko unapred nije precrtan. Izvesno je, ipak, da će i Dinkić morati ili da kadrovski promeša karte ili da se odrekne delova svojih portfelja.

Potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić kaže da će naprednjaci izaći sa analizom rada svih državnih, ali i lokalnih funkcionera koje je imenovala stranka.

- Potrebno je najpre ispitati rad ministara, ali i gradonačelnika i direktora javnih preduzeća. Princip odgovornost se mora jednom jasno uspostaviti u ovoj zemlji. Zato SNS ne isključuje ni mogućnost rekonstrukcije vlade -  kaže Gašić.

(Telegraf / Tanjug )