Vučić: Nisam premijer Srbije!

- Jedno je sigurno, nisam premijer Srbije. Ali osećam ogromnu odgovnost, veliku obavezu da nešto uradimo - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Vicepremijer Aleksandar Vučić kaže da oseća ogromnu odgovornost i veliku obavezu da se u zemlji uradi što više ali da se ne oseća kao najmoćniji čovek u Srbiji.

- Jedno je sigurno, nisam premijer Srbije. Ali osećam ogromnu odgovnost, veliku obavezu da nešto uradimo i uplašen sam da sve to što želim i mislim da Srbija može nećemo uraditi - rekao je Vučcić u intervjuu za "Naše novine" povodom komentara u javnosti da je on, a ne premijer, najmoćniji čovek u Srbiji.

Na konstataciju da je donošenje poreskih zakona pokazalo da se njegovi stavovi razlikuju od stavova ministra Mlađana Dinkića, Vučić je odgovorio da oni pripadaju različitim strankama, ali da je Dinkić preuzeo važan korak, posebno u prvom paketu fiskalnih mera.

- Svakako da Dinkiću nije lako, koliko je svakome od nas lako da kritikujemo, ali sam smatrao da ne treba da postoji dodatni porez na drugu nekretninu, kad imate ljudi koji su u šezdesetim i sedamdesetim, koji su bili obični radnici i podigli vikendice, a sada jedva preživljavaju i krpe kraj s krajem i još bi trebalo da plaćaju poseban porez na luksuz, a ne mogu ni struju da plate. Drago mi je da je to i sam gospodin Dinkić uvideo - rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da Šarić u srpskom zakonodavstvu ne može da bude svedok saradnik u procesu protiv Nasera Keljmendija.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)