SELAKOVIĆ I VULIN U ŠTRPCU: Bez Srba na Kosovu život nema smisla!

- Srbija ne napušta svoj narod u Pokrajini, niti Kosovo i Metohiju - poručili su Selaković i Vulin, koji su prvog dana posete južnoj srpskoj pokrajini, radnike srpskog pravosuđa informisali o toku pregovora u Briselu

Ministar pravde Nikola Selaković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nastavili su danas dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji susretom sa predstavnicima pravosudnih institucija u Štrpcu.

Selaković i Vulin su juče razgovarali sa predstavnicima pravosudnih institucija u Kosovskoj Mitrovici, Ranilugu i Gračanici, a kasnje danas boraviće u Dečanima.

Tokom razgovora u Gračanici Selaković i Vulin su istakli da očekuju da će međunarodna zajednica obezbediti poštovanje briselskog sporazuma, a zaposleni u srpskom pravosuđu preneli su im zabrinutost da će sve ubuduće dešavati ''''u okviru ustava i zakona Kosova".

- Srbija ne napušta svoj narod u Pokrajini, niti Kosovo i Metohiju - poručili su Selaković i Vulin koji su prvog dana posete južnoj srpskoj pokrajini, radnike srpskog pravosuđa informisali o toku pregovora u Briselu.

Vulin je tokom posete Kosovskoj Mitrovici rekao da bez države Srbije život na Kosovu i Metohiji nije moguć, ali i da bez Srba na Kosovu i Metohiji ''život nema smisla''.

Vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić rekao je da je suštinska zabrinutost i primedba na briselski sporazum to da će se "sva buduća dešavanja i sve što će se ubuduće organizovati biti u okviru ustava i zakona Kosova".

(Telegraf.rs / Tanjug)