VULIN: Srbi sa severa Kosova veruju Beogradu

- Očekujem da će Srbi sa severa Kosova biti uz svoju vladu, koja će dati sve od sebe da radimo u zajedničkom interesu - kaže direktor Kancelarije za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin očekuje da će predstavnici srpskog naroda na severu pokrajine učestvovati u primeni Briselskog sporazuma i ocenjuje da oni imaju veliko poverenje u vlast u Beogradu.

- Bićemo uz Srbe na KiM i od njih smo dobili obećanje da će biti uz svoju državu - rekao je Vulin za "Novosti", posle dvodnevnog boravka na Kosovu gde je sa Srbima razgovarao i o primeni Briselskog sporauzma.

On je rekao da postiji zabrinutost svih Srba u pokrajini, ali da postoji i rešenost da tu zabrinutost rešavaju sa svojom džavom i vladom, jer imaju veliko poverenje u vlast u Beogradu.

- U onoj meri u kojoj im ona objasni nepohodnost primene sporazuma, u toj meri će ga i prihvatiti. Očekujem da će Srbi sa severa biti uz svoju vladu koja će dati sve od sebe da radimo u zajedničkom interesu - poručio je Vulin.

Vulin je rekao i da sve ono što državno rukovodstvo radi u vezi sa sporazumom nije borba za datum za otpočinjanje pregovora sa EU, već da Srbi na KiM ostanu, opstnu i da ih sutra bude više.

(Telegraf.rs / Tanjug)