KRKOBABIĆ: Ne dam smanjenje penzija, izbori u oktobru

- Kada bi svakom od 1.750.000 penzionera uzeli po 5.000 dinara, zakrpili bi nekako rupu u budžetu, ali bismo time izazvali i pomor naroda - kaže potpredsednik Vlade Srbije

Fiskalni savet ima pravo da predlaže šta želi, šta hoće, a naše je da uradimo šta mislimo, prokomentarisao je ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić insistiranje MMF-a i Fiskalnog saveta na zamrzavanju ili smanjenjenju plata i penzija u javnom sektoru .

- Kada bi svakom od 1.750.000 penzionera uzeli po 5.000 dinara, zakrpili bi nekako rupu u budžetu, ali bismo time izazvali i pomor naroda, a država u kojoj ljudi nisu srećni nije nikakva država. Zato, nema smanjenja i zamrzavanja penzija - izjavio je potpredsednik Vlade za "NIN".

- Ali, ako budu izbori, a biće u oktobru, i bude neka druga koalicija, neko drugo ustrojstvo vlasti, moguće je da nam se desi i tako nešto - rekao je Krkobabić.

On je uveren da se rupa u budžetu može zatvoriti i dobrom fiskalnom politikom, poreskim zahvatanjem svih korisnika i suzbijanjem sive ekonomije.

(Telegraf.rs / Izvor: NIN)