Poslanici za samo četiri meseca na putovanja potrošili 50 miliona dinara

Mada su najveće troškove za odlazak u inostranstvo imali parlamentarci koji su članovi stalnih delegacija u međunarodnim institucijama, najviše novca potrošeno je na "ad hok" putovanja

U prva četiri meseca ove godine poslanici su na putovanja potrošili oko 50 miliona dinara, koliko za celu prošlu godinu.

Mada su najveće troškove za odlazak u inostranstvo imali parlamentarci koji su članovi stalnih delegacija u međunarodnim institucijama, najviše novca potrošeno je na "ad hok" putovanja.

Od januara do maja ove godine od 250 poslanika čak 193 su službeno putovala. Iako su u tom segmentu predviđene uštede, one se ne odnose na stalne delegacije srpskog parlamenta - OEBS, Savet Evrope, Organizaciju za kolektivnu bezbednost i saradnju i NATO, pošto se radi o ispunjavanju državnih obaveza koje ove godine nisu bile učestalije nego prethodnih.

U vrhu liste poslanika na čija putovanja su iz budžeta Skupštine izdvojene velike sume je i Nataša Vučković iz DS, koja je i potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Miloš Aligrudić, predsedniik Odbora za spoljne poslove dodao je da službena putovanja odobravaju predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i generalna sekretarka Jana Ljubičić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)