Nikolić: Vreme je da Hrvatska i Srbija reše sva otvorena pitanja!

- Evroentuzijazam u Hrvatskoj danas sigurno nije tako snažan kao pre 10 godina, ali i nema više iluzija da će ulaskom u EU sve odjednom krenuti nabolje - rekao je predsednik

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ministarkom spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske Vesnom Pusić i istakao da dve zemlje što pre treba da reše sva otvorena pitanja i otpočnu saradnju u oblasti privrede.

- Naši odnosi su opterećeni prošlošću, ali to ne znači da ne treba kroz saradnju da gradimo bolju budućnost - podvukao je predsednik Srbije.

- Evroentuzijazam u Hrvatskoj danas sigurno nije tako snažan kao pre 10 godina, ali i nema više iluzija da će ulaskom u Evropsku uniju sve odjednom krenuti nabolje - rekao je predsednik Nikolić.

Što se tiče dobijanja datuma za otpočinjanje pregovora, Srbija je ispunila sve uslove koji su pred nju postavljeni i nema razloga da bude dva koraka na tom putu iza Hrvatske.

- Evropa neće čekati dok se mi svađamo - rekao je predsednik Srbije, i dodao da postoje brojne mogućnosti saradnje, naročito u oblasti infrastrukture, poljoprivrede, energetike.

(D. Z.)