VUČIĆ I PUSIĆ: Radimo na povlačenju tužbi za genocid!

- Naravno da postoji još otvorenih pitanja, ali mi ih rešavamo, i služimo tome da ih rešavamo a ne da ih pravimo - rekao je vicepremijer Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Alaksandar Vučić i prva potpredsednica hrvatske vlade Vesna Pusić izjavili su danas u Beogradu da se radi na stvarnju pretpostavki i otklanjanju prepreka povlačenju tužbe za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, ističući da očekuju da će se pronaći najbolje i najracionalnije rešenje za obe zemlje.

Pusićeva je posle sastanka sa Vučićem novinarima u Vlade Srbije rekla da u ovom trenutku obe strane rade na stvaranju pretpostaki i otklanjanju poteškoća i otvorenih pitanja kako bi se omogućilo međusobno povlačenje tužbi.

- Svakako se nadam da ćemo biti u stanju da otklonimo prepreke i otvorena pitanja i da ćemo doći do faze o kojoj govorite (povlačenje tužbi) - rekla je Pusić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Za građane je veoma važna poruka iz Brisela, ona mora da bude ohrabrujuća i pored visokih zahteva, podvukla je ministarka Pusić.

(D. Z. / Tanjug)