VUČIĆ: Cilj je zemlja bez korupcije i kriminala

- U borbi protiv korupcije u Srbiji se primenjuje nulta tolerancija i neselektivnost - izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da u Srbiji postoji nulta tolerancija, politička volja i jasan politički cilj - zemlja bez korupcije i kriminala.

Vučić je na sastanku odbora spoljnih poslova parlamenata Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske istakao da je regionalna saradnja obaveštajnih službi, policija i tužilaštava podignuta na viši nivo, i da takva saradnja jača svaku od zemalja regiona i čitav region gura napred.

- Region više nije sigurno mesto za pripadnike organizovanog kriminala - ocenio je vicepremijer.

Prvi potpredsednik Vlade je, u okviru predstavljanja Strategije za borbu protiv korupcije, naglasio da se u borbi protiv korupcije u Srbiji primenjuje nulta tolerancija i neselektivnost i da je neophodno da u toj borbi učestvuju sve bezbednosne institucije, jer bez njihove saradnje i koordinirane akcije nije moguće postići rezultat.

- Mi smo sada doneli Nacionalnu strategiju, postavili smo veoma visoke standarde i nadam se da ćemo imati snage da to što smo postavili u Strategiji i ispunimo - napomenuo je Vučić.

- Videćemo da li će ti navodi iz krivičnih prijava biti potvrđeni ili ne - kazao je Vučić, i dodao da u brobi protiv korupcije nema zaštićenih, ali da će svi slučajvi biti tretirani shodno zakonu.

On je ponovio da će rad na slučajevima sve 24 sporne privatizacije biti završen do kraja godine, ocenivši da je to jasna poruka da se "pljačka i kriminal" u Srbiji ne isplate.

(Telegraf.rs / Tanjug)