Samokritični funkcioneri SNS nudili ostavke

Bratislav Gašić podsetio je da se očekuje da će odluka o tome ko će od ministara iz SNS biti poznata iduće subote, a da o konkretnim imenima juče nije bilo reči

Svi funkcioneri SNS, uključujući i predsednika stranke Aleksandra Vučića, juče su na sednici Predsedništva stranke o rekonstrukciji Vlade bili samokritični i u jednom trenutku su, kao čin odgovornog odnosa prema stranci, ponudili i svoje ostavke, kaže funkcioner SNS Bratislav Gašić.

Gašić je Tanjugu u Vrnjačkoj Banji rekao da je atmosfera na tom sastanku bila "onakva kakva može biti u jednoj porodici".

Funkcioner naprednjaka podsetio je da se očekuje da će odluka o tome ko će od ministara iz SNS biti poznata iduće subote, a da o konkretnim imenima juče nije bilo reči.

- Pričali smo o otvoreno o svim ministarstvima koja vodi Srpska napredna stranka, o učinku svih državnih sekretara, pomoćnika ministara, nismo želeli ništa da sečemo i da tog dana donesemo odluku već da porazgovaramo o tome šta smo do sada uradili - rekao je Gašić.

Gašić je dodao i da je Predsedništvo ovlastilo predsednika stranke da na glavnom odboru iznese mere i predloge za rekonstrukciju Vlade Srbije kada je reč o SNS, a kao ključne ciljeve naveo je zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, rad na vladavini prava i pomoć socijalno ugroženom stanovništvu.

Posebno je istakao da nije reč o politički iznuđenoj rekonstrukciji već da se radi na tome da se pronađu bolja kadrovska rešenja koja bi većim radom i angažovanjem pomogla Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)