ISTRAŽIVANJE: Građani ne vole Mrku, Obradovića i Dinkića, žele Vučića za premijera!

Istraživanje javnog mnjenja agencije "Faktor plus" pokazalo je da 67 odsto građana podržava rekonstrukciju Vlade Srbije

Dve trećine građana, odnosno 67 odsto, podržava rekonstrukciju Vlade, s tim da je 31 odsto za rekonstrukciju, a 36 odsto pre za rekonstrukciju nego za izbore, dok jedna trećina nije za promene, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije "Faktor plus".

U istraživanju sprovedenom od 5. do 11. jula na uzorku od 1.040 ispitanika, na vrhu liste nepopularnih ministara su Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Mlađan Dinkić.

Potom slede Verica Kalanović, Sulejman Ugljanin, Milan Bačević, Alisa Marić, Velimir Ilić, Slavica Ðukić Dejanović i Goran Knežević.

Na pitanje do čega bi dovela eventualna rekonstrukcija, 35 odsto smatra da bi došlo do određenog povećanja efikasnosti u realizaciji ciljeva Vlade, po 22 odsto da bi bilo suštinskih promena u politici Vlade i da neće biti promena u politici i kvalitetu rada Vlade, dok 21 odsto misli da bi to bile "kozmetičke" promene.

Na pitanje ko bi trebalo da bude premijer, 74 odsto ispitanika se odlučilo za Aleksandra Vučića, a 16 odsto za Ivicu Dačića.

Odgovarajući na pitanje o najvećim uspesima Vlade, uz mogućnost više odgovora, 82 odsto anketiranih je navelo borbu protiv kriminala i korupcije, 48 odsto evropske integracije, 42 odsto borbu za rešavanje pitanja Kosova, 36 stabilizaciju dinara itd.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Politika)