Petković: Krivične prijave zbog zloupotreba prilikom rekonstrukcije muzeja!

- U decembru 2007. godine potpisan je ugovor o radovima na muzeju imeđu MSU, Ministarstva kulture i izvođača radova firme Montera i uplaćeno je 176 miliona dinara avansno, iako ugovor predviđa plaćanje po situacijama - kaže ministar kulture

Ministar kulture Bratislav Petković izjavio je da je ministarstvo podnelo zahtev Republičkom javnom tužilaštvu za podnošenje krivične prijave zbog zloupotreba prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji zgrade Muzeja savremene umetnosti.

- U decembru 2007. godine potpisan je ugovor o radovima na muzeju imeđu MSU, Ministarstva kulture i izvođača radova firme Montera i uplaćeno je 176 miliona dinara avansno, iako ugovor predviđa plaćanje po situacijama - rekao je Petković.

Petković je kazao da je naknadnom kontrolom ustanovljeno da je načinjen i niz drugih propusta tokom realizacije projekta za koji nije ispostavljena konačna situacija niti se zna pravo stanje. On je dodao da će ministarstvo utvrditi stanje i da je već formirana komisija za to.

- Takođe brinemo i o savremenom stvaralaštvu. Komisije u oblasti stvralaštva i kreativnih industrija, čiji je zadatak bio da odaberu projekte koje će sufinasirati Ministarstvo kulture u ovim oblastima, završile su svoj rad, tako da će u ovim oblastima biti podržano 640 projekta sa 176.768.000 dinara - rekao je Petković.

(D. Z. / Tanjug)