VELJOVIĆ: Žandarmerija dobija novog komandanta sledeće nedelje

- Policija nije "ničija prćija" i neću dopustiti mešanje politike u rad policije, a posebno ne u rad Žandarmerije - rekao je Veljović

Direktor policije Milorad Veljović rekao je danas da će sledeće sedmice biti poznato ko će biti novi komandant Žandarmerije, ali nije naznačio ko bi to mogao biti.

- U policiji i Žandarmeriji ima dosta kvalitetnog kadra i vrlo brzo, već naredne sedmice, naći će se zamena za generala Bratislava Dikića - rekao je Veljović novinarima u Miratovcu.

Na pitanje da li je tačno da će Dikić, kao njegov sadašnji pomoćnik biti zadužen za specijalne jedinice, Veljović je rekao da nema potrebe za takvim spekulacijama.

- Dikić je postavljen za mog pomoćnika i to je vrlo odgovorno mesto - rekao je Veljović, dodajući da se "tačno zna šta na toj dužnosti treba da radi, odnosno koji je posao pomoćnika direktora policije.

Veljović je sa saradnicima u poseti Kopnenoj zoni bezbednosti gde će se upoznati sa stanjem bezbednosti i obići policijske službenike angažovane na tom području.

(Telegraf.rs)