LAZAR KRSTIĆ ZA TELEGRAF: Čeka nas ozbiljan posao za spas finansija!

- Još uvek je rano govoriti o merama. O njima ću moći da govorim tek posle skeniranja koje će započeti i pre mog stupanja na dužnost - kaže novi ministar finansija

Dvadesetdevetogodišnji Nišlija Lazar Krstić, diplomac prestižnog američkog Univerziteta Jejl i novi ministar finansija Vlade Srbije, kaže za Telegraf.rs, u svojoj prvoj izjavi srpskim medijima, da je još rano da govori o stanju srpskih finansija i privrede i da će o tome tek pričati nakon detaljnog upoznavanja sa svima.

Krstić, koji će u fotelji ministra finansija naslediti lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića, kaže za Telegraf.rs da se o njegovom ulasku u Vladu, kao i o merama koje treba preduzeti, dogovorio sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Sa gospodinom Aleksandrom Vučićem postigao sam dogovor da ću u rekonstruisanoj Vladi biti ministar finansija, kao i o merama koje treba preduzeti - kaže Krstić.

- Ne radi se tu samo o planu mera, radi se o viziji. Razgovaramo o tome kako bi Srbija mogla da izgleda za pet godina, šta može da se učini i gde mi možemo da budemo - kaže on.

Ovaj ekonomista iz Niša sa zaposlenjem u kancelariji konsultantske kuće "Mekenzi" u Njujorku, kako saznaje naš portal, prvo će se uhvatiti u koštac sa sprovođenjem već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije, a tek posle će doći na red njegov plan.

(D. Z.)