Bivši premijer Austrije novi Vučićev savetnik!

Alfred Guzenbauer sa velikim iskustvom u oblasti politike, ekonomije i evrointegracija najverovatnije će biti savetnik vicepremijera Srbije sa kojim se već u nekoliko navrata sastao i razgovarao o toj funkciji u Vladi Srbije

Nekadašnji kancelar Austrije Alfred Guzenbauer blizu je odluke da prihvati ponudu da bude savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Kako pišu "Novosti", pozivajući se na "dobro obaveštene izvore", Vučić je u nekoliko navrata razgovarao sa poznatim liderom austrijskih socijaldemokrata i velike su šanse da prihvati angažman u Vladi Srbije.

Guzenbauer bi našeg premijera trebalo da savetuje u oblastima politike, ekonomije i evrointegracija. On ima veliko iskustvo, naročito na ovom poslednjem pomenutom polju, ali i značajne kontakte u svetu diplomatije u vreme dok je kormilario bečkom administracijom.

Vučić je ranije potvrdio da će u rekonstruisanoj Vladi biti mesta i za mnoga značajna imena iz celog sveta. On je nagovestio da će na savetničkim pozicijama biti stručnjaci iz oblasti finansija, privrede, poljoprivrede, politike i evropskih integracija.

- Među ekspertima u Vladi biće i doskorašnji premijeri najvažnijih evropskih zemalja, a pojedini će biti i moji savetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)