DAČIĆ PREDSTAVIO NOVU VLADU: Cilj je ekonomski jaka Srbija u EU! (FOTO)

- Cilj Vlade Srbije biće da se ostvari finansijska konsolidacija, da se ekonomski zemlja ojača i da se razvije privreda - naveo je u svom ekspozeu premijer Srbije

Rekonstrukcija Vlade Srbije ušla je u završnu fazu, a premijer Srbije Ivica Dačić u svom ekspozeu, koji je izneo pred Skupštinom Srbije, rekao je da će osnovni cilj novog kabineta biti da Srbija ekonomski ojača i ponovio da je "dilema razvoj ili štednja lažno pitanje, jer je Srbiji potrebno i jedno i drugo".

- Napredak nije puko popravljanje grešaka iz prošlosti, već neprekidno kretanje ka budućnosti. Zato smo sami odlučili da bez pritisaka opozicije uđemo u najširu i najtemeljniju rekonstrukciju jedne vlade u parlamentarnoj istoriji Srbije. Naš cilj je modernija, pravednija, efikasnija, uređenija, poštovana, sigurna i bogata Srbija - rekao je premijer.

"Znam da Srbiji danas treba sve i da joj treba odmah. Nema više vremena da čekamo, naša zemlja više ne sme da dozvoli da bude zemlja izneverenih očekivanja, propuštenih prilika, koja i dalje vodi bitke izgubljenih ratova. Srbija mora da igra na pobedu", rekao je Dačić povodom izbora novih članova vlade.

(D. Z.)