Građani više očekuju od Vučića nego od novih ministara

Istraživanje javnog mnjenja, koje su uradili "Politika" i agencija "Faktor plus", pokazalo je da građani maksimalna očekivanja imaju od prvog potpredsednika Vlade, a sledi Ivan Tasovac

Uprkos tek završenoj rekonstrukciji Vlade, čak 36 odsto građana u Srbiji očekuje da će uskoro ponovo na birališta, od novih nestranačkih ministara ne očekuju mnogo, a Aleksandar Vučić i dalje je politička figura od koje se najviše očekuje, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje su zajedno uradili "Politika" i agencija "Faktor plus".

Zanimljivo je, piše ''Politika'', da se isti broj ispitanika izjasnio za vanredne parlamentarne izbore i u avgustu, dok se još nije znalo ko će sve ući u rekonstruisani kabinet Ivice Dačića.

Dvadeset i osam ispitanika smatra da prevremenih izbora neće biti, 24 odsto ne zanima ta tema, a 12 odsto kaže da ne zna, pokazala je anketa urađena na uzorku od 1.000 građana.

Dvadeset i jedan odsto ispitanika smatra da Dačić i Vučić sarađuju sasvim dobro i korektno, 18 odšto njih da je saradnja odlična, a 23 odsto kaže da se ''podnose''. Sedam odsto ispitanika smatra da podmeću afere jedan drugome, a odgovor na to pitanje nema 15 odsto ispitanika.

(Telegaf.rs / Tanjug)