RODIĆ: Učinićemo da Vojska bude respektabilan faktor

- Plan razvoja oružanih snaga moraće da bude koncipiran tako da budemo efikasni i realni, da u projektovanju političkog opredeljenja razvoja Vojske Srbije dobijemo i veću podršku Vlade i Skupštine Srbije - rekao je ministar odbrane

Ministar odbrane Nebojša Rodić rekao je da će se učiniti sve da "Vojska Srbije i ubuduće bude respektabilan faktor za svakoga ko bi pokušao da ugrozi našu slobodu". Rodić je danas bio u prvoj zvaničnoj poseti Generalštabu Vojske Srbije od kada je preuzeo dužnost ministra odbrane.

Rodić je najodogovornijim starešinama Vojske, koje je predvodio načelnik Generalštaba Ljubiša Diković predočio viziju svog rada tokom predstojećeg mandata i ukazao na strateške korake koji predstoje istakavši da nas "čekaju ozbiljni i veliki zadaci".

On je istakao i da će "plan razvoja oružanih snaga morati da bude koncipiran tako da budemo efikasni i realni, da u projektovanju političkog opredeljenja razvoja Vojske Srbije dobijemo i veću podršku Vlade i Skupštine Srbije".

Ministra je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković koji ga je upoznao sa stanjem u Vojsci Srbije i najvažnijim aktivnostima koje se odvijaju u jedinicama i komandama, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)