Dačić: Moj san je uređena i bogata Srbija u Evropi!

- Sada nam je preostalo da proširimo vidike i da taj evropski horizont postane deo našeg, srpskog. Da bismo to uradili, ovde, u novoj, zemaljskoj Srbiji, moramo da se posvetimo onim suštinskim, životnim pitanjima - poručuje premijer Srbije

Premijer Srbije Ivica Dačić napisao je autorski tekst za uticajni američki list "Fajnenšal tajms" u kome je jasno izjavio da niko u Srbiji nema vremena za odmor, dok država ide ka Evropi.

"Postoji jedna rečenica Albera Kamija, koja se savršeno može primeniti na Srbiju u poslednjih dvadesetak godina, i koja je, takođe, osnovni razlog odsustva svakog straha kod mene, kada sam odlučio da prihvatim mesto premijera zemlje sa tako sumornim i teškim istorijskim nasleđem. Ona glasi: “Jedan savet, prijatelju, nemoj da čekaš sudnji dan, jer svaki dan je sudnji”. Četiri surova rata, sankcije, bombardovanje, izbeglice, jedan ubijeni premijer, inflacija, devastirana privreda, najveća stopa nezaposlenosti u Evropi... Morate priznati, dosta težak zadatak, biti predsednik Vlade Srbije", napisao je u svom tekstu Dačić.

On je naveo da nije imao gde i da je prvo bio sam, u startu, uskraćen svakog opravdanja. "Pune dvadeset tri godine sam i sam postojao na političkoj sceni Srbije, i video sam, i osetio svaku grešku koju su moji prethodnici napravili".

(D. Z.)