Vučić: Neću učestvovati na Paradi ponosa!

- Neću da budem licemer i neću da jedno govorim u domaćoj javnosti, a drugo drugima. Neću da učestvujem na Paradi - kaže vicepremijer Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće učestvovati na Paradi ponosa, ali da to ne znači da neće dati sve od sebe da, u skladu sa ustavom i zakonima, obezbedi mir i bezbednost za sve učesnike tog skupa, ako bude doneta odluka o održavanju Parade.

Vučić je precizirao da nema nimalo prostora za sumnju u spremnost da se osigura i dozvoli poštovanje svih prava pripadnicima bilo koje manjinske grupe u Srbiji, ali je istakao da za samo održavanje Prajda još nisu urađene sve bezbednosne procene.

U prilog tome, izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin rekao je da je Srbija napravila veliki iskorak kad je reč o manjinskim pravima i seksualnim manjinama.

Prvi podpredsednik Vlade Srbije izjavio je danas da otcepljenje Vojvodine od Srbije nije moguće i da je bilo kakva ideja o tome - van pameti.

- To mrtav hladan kažem pred Kacinom, jer znam da on isto misli da Vojvodina ne može biti država odvojena od Srbije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)