Dačić: Srbija je ispunila sve zahteve EU!

- Srbija računa na pomoć Italije u procesu usaglašavanja stavova oko pregovaračkog okvira u procesu evropskih integracija - rekao je premijer Srbije

Srbija je ispunila sve zahteve Evropske unije i očekuje da pregovori sa EU, bez novih uslovljavanja, počnu u decembru ove godine, rekao je premijer Ivica Dačić u razgovoru sa bivšim šefom italijanske diplomatije Frankom Fratinijem.

- Srbija računa na pomoć Italije u procesu usaglašavanja stavova oko pregovaračkog okvira u procesu evropskih integracija, jer su odnosi između naših država veoma dobri, a dve vlade vode intenzivan politički dijalog - rekao je premijer Dačić.

"Policijska saradnja između Srbije i Italije u borbi protiv organizovanog kriminala je veoma dobra, ocenjeno je u razgovoru bivšeg šefa italijanske diplomatije Franka Fratinija i predsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića", navodi se u saopštenju.

Bivši šef italijanske diplomatije u srpskoj prestonici učestvuje i na Beogradskom bezbednosnom forumu 2013. Na forumu predstavnici državnog vrha Srbije i strani zvaničnici, predstavnici nevladinih organizacija i nezavisni eksperti razmatraju aktuelna pitanja regionalne i međunarodne bezbednosti, spoljne politike i privrede.

(Telegraf.rs)