Nikolić otvorio izložbu o Nikoli Tesli

U Misiji Srbije pri UN u Njujorku je otvorena izložba eminentnih srpskih slikara "Tesli u čast"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je sinoć u Misiji Srbije pri UN u Njujorku izložbu eminentnih srpskih slikara "Tesli u čast" i uručio odlikovanja državljanima SAD koji su dosta učinili na jačanju odnosa dve zemlje.

Nikolić je nekadašnjem američkom tužiocu i borcu za istinu o Srbiji Remziju Klarku uručio Sretenjski orden drugog stepena, dok su bivši kopredsedavajući Srpskog kokusa u američkom Kongresu Den Barton i Melisa Bin dobili Orden srpske zastave drugog, odnosno trećeg stepena.

Predsednik Nikolić je na svečanosti, kojoj je prisustvovao i crnogorski predsednik Milo Ðukanović, šef srpske diplomatije Ivan Mrkić, ambasador u Vašingtonu Vladimir Petrović, doskorašnji predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, predstavnici dijaspore i sveštenstva SPC, poručio da su dobitnici odlikovanja "hrabri, ceštiti, iskreni i posvećeni pravdi".

- Neka vas znamenja koja sam vam uručio, uvek podsećaju na Srbiju, malu zemlju u Evropi i Balkanu, koja ume da ceni svoje prijatelje - rekao je srpski lider.

Predsednik Nikolić je, otvarajući izložbu rekao da je veliki naučnik Nikola Tesla bio i ostao nadahnuće, koliko naučnicima, toliko i umetnicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)