DODIK: Bosna je zemlja bez šanse

Predsednik RS kaže da BiH preživljava samo da bi se trećerazredni međunarodni službenici vežbali na njoj, kao i da bi se regionalna pažnja odvlačila stalnim potenciranjem Bosne

Srbi u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti da ih Bošnjaci majorizuju i nadglasavaju, kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ističe da je BiH zemlja bez šanse.

Dodik kaže da BiH preživljava samo da bi se trećerazredni međunarodni službenici vežbali na njoj, kao i da bi se regionalna pažnja odvlačila stalnim potenciranjem Bosne.

On smatra da ne misle to samo Hrvati i Srbi, nego i Bošnjaci, zato i pokušavaju da iskoriste prisustvo međunarodne zajednice kako bi dobili drugaciju državu, po njihovoj meri.

- Možda ima nekih delova vlasti, sasvim marginalnih, koji imaju drugacije ideje, ali stavovi predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Ivice Dačića ili prvog spotpredsednika Vlade Aleksandra Vučića su sasvim jasni - kaže Dodik.

Istakavši da je Srbija mnogo truda uložila u rešavanje kosovskog pitanja, Dodik kaže - "nikada nismo osetili da su Nikolić, Dačić ili Vučić zbog toga zanemarili RS. Čak je možda urađeno više nego za vreme bivše vlade".

(Telegraf.rs / Tanjug)