Fratini besplatno pomaže Srbiji da uđe u EU!

Bivši potpredsednik Evropske komisije prihvatio je poziv Vlade Srbije da bude savetnik vicepremijera u procesu evropskih integracija, posebno u vezi sa poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora

Vlada Republike Srbije uputila je poziv Franku Fratiniju, bivšem potpredsedniku Evropske komisije i komesaru za pravosuđe, slobodu i bezbednost i bivšem ministru spoljnih poslova Italije, da pomogne Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Zahvaljujući izuzetnom i dugogodišnjem iskustvu na najvišem nivou u evropskim i svetskim institucijama i kredibilitetu u međunarodnoj zajednici, gospodin Fratini će pomoći Vladi Srbije u procesu evropskih integracija, posebno u vezi sa poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora.

Vlada Srbije je uverena da će gospodin Fratini svojim predlozima i aktivnostima svesrdno pružati pomoć i podršku Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji​​.

Gospodin Fratini je prihvatio poziv Vlade Srbije. On će sprovoditi svoje aktivnosti bez naknade i putem ličnih kontakata sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Ja sam spreman da učim i od Franka Fratinija i od Alfreda Gusenbauera i od Dominika Stros Kana - rekao je Vučić.

(D. Z.)