Tončev volontira u Vladi Srbije

- Svestan sam teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze građani i želim da ličnim primerom pokažem spremnost da priču o promenama sprovedemo u praksi - kaže savetnik premijera

Savetnik premijera Srbije zadužen za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev najavio je da će se odreći plate koju prima za tu funkciju, jer želi da ličnim primerom pokaže ozbiljnost i spremnost da priču o promenama sprovede u praksi.

Prema njegovim rečima, ljudi su uplašeni zbog sadašnje ekonomske situacije i plaše se gubitka posla i toga da li će imati dovoljno novca da prežive naredni mesec.

- Sve to utiče na povećanje stope kriminala i korupcije, što ugrožava bezbednost svih građana Srbije - istakao je on za "Danas".

Tončev tvrdi da će u narednom periodu volontirati u Vladi Srbije.

- Svestan sam teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze građani Srbije i zato želim da ličnim primerom pokažem ozbiljnost i spremnost da priču o promenama sprovedemo u praksi - rekao je Tončev.

Na pitanje od kojih prihoda će živeti dok volontira, Tončev kaže da je tokom 20 godina života u inostranstvu zaradio dovoljno novca, od koga može pristojno da živi.

Inače, mesečna plata savetnika premijera je oko 130.000 dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)