Vučić: Bez Krstićevih mera Srbija ne bi opstala!

- Nama je spas ekonomije najvažniji, ovo su mere za spas ekonomije, a od 2015. kad se bude pokazalo da smo uspeli da napravimo mnogo bolji rezultat i da je Srbija suštinski krenula napred, siguran sam da će mnogi kojima ove mere ne zvuče lepo biti daleko zadovoljniji - kaže vicepremijer Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da bez ekonomskih mera, koje su danas predstavljene na sednici Vlade, Srbija ne bi mogla da opstane, a da će oni koji te mere kritikuju biti zadovoljniji 2015. godine, kada se pokaže da one daju rezultate i da Srbija ide napred.

- Nama je spas ekonomije najvažniji, ovo su mere za spas ekonomije, a od 2015. kad se bude pokazalo da smo uspeli da napravimo mnogo bolji rezultat i da je Srbija suštinski krenula napred, siguran sam da će mnogi kojima ove mere ne zvuče lepo biti daleko zadovoljniji - rekao je Vučić.

Vicepremijer je naglasio da očekuje da mere koje je predstavio ministar finansija Lazar Krstić podrže svi ministri u Vladi, a političke protivnike pozvao da se ponašaju odgovorno prema onome što će, kako je ukazao, ceo stučni svet da pozdravi.

- Potrebna nam je podrška naroda, izašli smo pred narod, ništa nismo krili... Znao sam da će to izazvati i proteste i negodovanja, ali mi moramo da napravimo pristojnu i modernu, uređenu zemlju, a ne da otimamo od države ono što nije niko ni zaradio, jer time otimamo budućnost naše dece - rekao je Vučić.

On je svima koji misle da je moglo drugačije proučio da to i kažu, ali je podsetio da je prilikom sastavljana mera razgovorao sa mnogim stručnjacima i da su različiti scenariji ispisani, ali da se ispostavilo da su svi drugi voluntaristički i nedovoljno ozbiljni.

- Naš posao je da budemo odgovorni, u skladu s interesima zemlje, da brinemo o budućnosti - hoćemo zdrave reforme, zdravu ekonomiju i međunarodnu podšku za naše reforme - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug).