Nikolić: Procesuirati odgovorne za katastrofalno ekonomsko stanje u Srbiji!

- Zahtevam od Vlade da se vinovnici dosadašnjeg katastrofalnog stanja u Srbiji procesuiraju, da se istraži poreklo njihove imovine i da se privedu pravdi - kaže predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić podržao je danas paket Vladinih mera za stabilizaciju javnih finansija i oporavak privrede.

- S obzirom na to da se radi o merama za održivu i zdravu ekonomiju, zasnovanu na dobiti a ne na državnim subvencijama, ovaj potez Vlade je neminovan kako bi Srbija mogla da krene napred - rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je rekao da je sektor finansija i privrede pred krahom zahvaljujući neodgovornom i bahatom načinu upravljanja od 2003. godine pa do nedavne rekonstrukcije Vlade, i da je vreme da se na to stavi tačka.

- Najveći teret treba da podnesu oni koji to mogu, a ne oni koji su socijalno već ugroženi. Njima treba omogućiti uslove za bolji život. Što se mene lično tiče, moj kabinet i ja smo već odavno na takvim merama, o čemu je javnost obaveštena. Svi troškovi su drastično smanjeni, a sam budžet Kabineta predsednika je smanjen. Sve te informacije konstantno su dostupne javnosti. Zahtevam od Vlade Republike Srbije da se vinovnici dosadašnjeg katastrofalnog stanja u Srbiji procesuiraju, da se istraži poreklo njihove imovine i da se privedu pravdi oni za koje se ustanovi da su prekršili zakon. Razlog za to nije samo u zadovoljavanju pravde, već i davanju primera i stvaranju osnova za izgradnju sistema koji će moći da odgovori na pitanje: da li smo u stanju da stvorimo državu u kojoj više nije važno ko je na vlasti, već da se izgradi sistem takav da obezbedi da onaj ko je na vlasti vlada u interesu građana, a ne u svom sopstvenom - rekao je predsednik Nikolić.

(D. Z.)