ŠTEDLJIVA VLADA: Ministri volontiraju, voze bicikl i rade za manje plate!

Ministri i drugi članovi Vlade Srbije svojim postupcima daju primer kako se sprovode najnovije mere štednje, jer su se mnogi odrekli plata i službenih putovanja kao i obezbeđenja

ŠTEDI SE NA SVE STRANE! Vlada Srbije i ministar finansija Lazar Krstić predstavili su paket ekonomskih mera koje će spasiti Srbiju od bankrota i koje bi trebalo da donesu uštede i do 800 miliona evra.

Da je vlast ozbiljno krenula u štednju govore i brojni primeri ministara i službenika Vlade koji su se odrekli svojih plata, službenih putovanja i tako dali primer svim građanima kako se vodi briga o Srbiji.

Ako je sudeći po imovinskoj karti ministara dostavljenoj Agenciji za borbu protiv korupcije, ova Vlada je jedna od skromnijih jer većina njih nema kola, ni ušteđevinu, a neki ni kvadrate na svoje ime. Uz to, trojica ministara koji su u Nemanjinu došli s drugih državnih funkcija, sad primaju manju platu.

Saša Radulović, koji je na čelu resora privrede, ima najtanju imovinsku kartu. Prijavio je samo ministarsku platu od 100.000 i naknadu za članstvo u UO Agencije za osiguranje depozita od 46.000 dinara.

Da nisu samo ministri spremni da podnesu "žrtvu" novih ekonomskih mera Vlade pokazao je i savetnik premijera Srbija za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, koji se odrekao svoje plate koju prima na toj funkciji i najavio da će ubuduće biti volonter.

- Svestan sam teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze građani Srbije i zato želim da ličnim primerom pokažem ozbiljnost i spremnost da priču o promenama sprovedemo u praksi - rekao je Tončev.

(D. Z.)