OTKRIVAMO - SRBIN NA ČELU UN: Vuk Jeremić kandidat da nasledi Ban Ki Muna!

Bivši predsedavajući Generalnom skupštinom UN u Njujorku važi za glavnog kandidata koji bi 2016. godine mogao da bude izabran na mesto generalnog sekretara UN, saznaje Telegraf

Samostalni narodni poslanik u Skupštini Srbije, bivši član Demokratske stranke, nekada ministar spoljnih poslova Srbije i predsedavajući Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić razmišlja da se nakon isteka mandata Ban Ki Muna kandiduje na mesto generalnog sekretara svetske organizacije, saznaje Telegraf.rs.

Munu mandat ističe u decembru 2016, a prema izjavama iz krovne svetske organizacije, budući šef trebao bi da dođe iz redova istočnoevropskih država. Tu priliku pokušaće da iskoristi srpski političar s bogatim iskustvom rukovođenja svetskim organizacijama.

- Vuk Jeremić važi u UN za jedog od najozbiljnijeg kandidata za mesto generalnog sekretara. On je izuzetno cenjen, jer je imao zapažene rezulatate prilikom predsedavanja GS UN, pa nije isključeno da dobije većinsku podršku ukoliko se kandiduje - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

Ovaj političar nije želeo da potvrdi saznanja Telegrafa da planira da se vrati u UN, i to na mesto generalnog sekretara. Međutimn, Jeremić naša informacije nije ni demantovao.

(Telegraf.rs)