Nikolić: Srbija više nema neprijatelja u svetu

- Srbija više nema neprijatelja nigde u svetu. O Srbiji niko ne govori ružne reči - kaže ppredsednik Srbije u intervjuu za "Glas Rusije"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Moskvi da je Srbija politički napredovala ove godine i da više nije izopštena iz svetske zajednice.

- Srbija je otvorila odavno zatvorena vrata ili neka vrata koja ranije nikad nije ni otvorala i uspostavila ponovo sva svoja stara prijateljstva, Srbija više nema neprijatelja nigde u svetu. O Srbiji niko ne govori ružne reči, Srbija više nije izopštenik iz svetske zajednice - rekao je Nikolić juče u intervjuu za "Glas Rusije".

I u ekonomskom pogledu Srbija je deo svetske zajednice, rekao je Nikolić, primetivši da će se "velike sile, koje su izazvale svetsku krizu, iz nje nekako izvući, a nama, malima, ostaje da trpimo posledice onoga na šta nismo mogli da utičemo".

Srbija, prema njegovim rečima, intenzivira odnose i sa Rusijom, Kinom, Emiratima, Afrikom. "Nažalost, Evropa je jedini kontinent koji ovog časa zaostaje u privrednom razvoju", dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)