CIK poništio izbore na tri mesta u Kosovskoj Mitrovici

Centralna izborna komisija je donela odluku da poništi i ponovi glasanje u tri biračka centra - u Tehničkoj školi, Osnovnoj školi "Sveti Sava" i Medicinskoj školi

Član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo izjavio je da je CIK na sednici koja je sinoć održana u Prištini doneo odluku da poništi glasanje u tri biračka centra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Rikalo je rekao da će prebrojavanje glasova sa ostalih biračkih mesta sa severa Kosova krenuti u sredu i da će to biti urađeno u prisustvu predstavnika opštinskih izbornih komisija i članova biračkih odbora.

- Izvršena je primopredaja materijala iz četiri severne opštine i utvrđeno je da u tri biračka centra u Kosovskoj Mitrovici nema uslova za bilo kakvo prebrojavanje. Taj materijal je potpuno neupotrebljiv i CIK je doneo odluku da poništi i ponovi glasanje u Tehničkoj školi, Osnovnoj školi "Sveti Sava" i Medicinskoj školi - rekao je Rikalo.

On je dodao da za ponovno glasanje još nije određen datum i da će to najverovatnije biti učinjeno sutra ili najkasnije preksutra.

Upitan kakve su šanse da se na svim mestima u Kosovskoj Mitrovici ponovi glasanje, Rikalo je rekao da postoji osnov za to, jer ni u ostalim biračkim mestima nije ispoštovana procedura zatvaranja i pakovanja izbornog materijala.

(Telegraf.rs / Tanjug)