Vulin: Trenutno vode Albanci, ali to se može promeniti

- Zahvaljujem Srbima što su izašli u najvećem broju do sada, da je bilo lako - nije, da je to nešto čemu se radujemo - nije, ali to je bilo potrebno - kaže ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin upozorio je da je trenutno stanje glasova u severnoj Kosovskoj Mitrovici tako da vode Albanci, ali da se to može promeniti, budući da se izbori ponavljaju na tri biračka centra.

Vulin je na početku sednice Odbora za Kosovo i Metohiju rekao da su Albanci trenutno u prednosti za oko 2.500 glasova u severnoj Kosovskoj Mitrovici i sa tim stanjem neko od Albanaca će biti predsednik opštine.

Vulin je naveo da je, prema nezvaničnim informacijama koje je dobio, u Zubinom Potoku pobedio kandidat liste "Srpska", gde je izašlo oko 22 odsto birača. Prema njegovim rečima, slična je situacija u Leposaviću, dok je u Zvečanu odziv birača nešto manji.

Vulin je zahvalio svim Srbima koji su u nedelju izašli na izbore na KiM.

- Zahvaljujem Srbima što su izašli u najvećem broju do sada, da je bilo lako - nije, da je to nešto čemu se radujemo - nije, ali to je bilo potrebno - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)