NIKOLIĆ I DAČIĆ ZA TELEGRAF: Srbi i Princip nisu teroristi, nećemo dozvoliti prekrajanje istorije

Predsednik i premijer Srbije kažu za naš portal, a povodom pokušaja stigmatizacije srpskog naroda, da država neće dozvoliti prekrajanje istorije i svaljivanje krivice na Srbiju

ZAUSTAVIMO SATANIZACIJU SRBA I SRBIJE! Sto godina od izbijanja Prvog svetskog rata biće obeleženo 28. juna 2014. godine, a na delu je, od strane pojedinih istoričara, prekrajanje istorije, kao i zalaganje za revitalizaciju krivice utvrđene Versajskim ugovorom. Osim toga, sve je više pokušaja da se odgovornost prebaci na Srbiju, a da se Gavrilo Princip proglasi za teroristu poput Bin Ladena. Predsednik Srbije i premijer saglasni su i za Telegraf.rs tvrde da će država tim pokušajima stati na put, te da takva "nakaradna" istorija neće proći.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže za Telegraf.rs da Srbija neće dozvoliti falsifikovanje istorije.

- Pojedinci pokušavaju u poslednje vreme da iznova pišu istoriju kako bi srpski narod predstavili odgovornim za tragediju iz Prvog svetskog rata. Učinićemo sve da ne dozvolimo falsifikovanje istorije i stigmatizaciju srpskog naroda - rekao je on.

Premijer Srbije Ivica Dačić ponovio je za naš portal svoj stav da će država Srbija oštro reagovati na pokušaje pravljenja "nove iskrivljene istorije".

- Srbija neće dozvoliti reviziju istorije kojom bi se za početak Prvog svetskog rata optužio srpski narod - kaže premijer Ivica Dačić.

- Vlada je osnovala Odbor za obeležavanje 100 godina od Prvog svetskog rata, na čijem je čelu predsednik Tomislav Nikolić, a u čijem su sastavu ministri, direktori relevantnih institucija od SANU do biblioteka, a taj odbor će znati da reaguje na sve negativne pokušaje - kažu nam u Vladi Srbije.

(D. Z.)