NIKOLIĆ ODLIKOVAO ŠOJGUA: Srbija i Rusija uvek na istoj strani (FOTO)

- Danas vas odlikuje Srbija - rekao je srpski predsednik prilikom uručenja Ordena srpske zastave prvog stepena ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

- Srbija i Rusija su uvek bile na istoj strani i tako će biti i ubuduće - rekao je predsednik Nikolić, uručujući orden ruskom ministru odbrane.

Nikolić je naglasio da Srbija ima svoj put "jasan i opredeljen" i da je na tom putu potrebna pomoć celog sveta, ali da bi ga bilo teško izvesti da nije "ovakve Rusije - današnje Rusije".

- Danas vas odlikuje Srbija - rekao je Nikolić, obraćajujući se ruskom zvaničniku.

On je naveo da prijateljstvo Šojgua prema Srbiji i njenom narodu nije zavislio od naših unutrašnjih odnosa niti je bilo sputavano.

Nikolić je Šojgua zamolio da prenese pozdrave predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ruskom narodu i naglasio da su odnosi ušli u novu eru izgradnjom Južnog toka i kroz druge investicije.

Prema njegovim rečima, te korene je jako teško izvaditi i uništiti.

Šojgu je naveo i da je apsolutno siguran da je ovo odlikovanje "dostojanstven nastavak naših odnosa, kako među ljudima tako i među državama".

(Telegraf.rs / Tanjug)