SRPSKI MINISTRI UZ VUČIĆA: Ukinite nam rotacije, nismo ih ni tražili!

Ministrima vlade biće ukinuta privilegija korišćenja rotacionih svetala na službenim vozilima, a oni za naš portal poručuju da tu pogodnost nisu ni tražili i da je to odavno trebalo da se dogodi

Prema novoj uredbi koja će biti usvojena na sednici Vlade Srbije, rotaciona svetla na službenim automobilima ubuduće će moći da koristi najviše 20 službenika, dok će gotovo svi ministri biti uskraćeni za ovu privilegiju. Ipak, srpski ministri za Telegraf.rs tvrde da nemaju ništa protiv da im se ova pogodnost ukine i ističu da je oni nisu ni tražili, kao i da svaka zloupotreba službenog položaja mora biti sankcionisana.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije najavio je da će većini ministara biti ukinuta mogućnost korišćenja rotacionih svetala na službenim vozilima i da će "skoro svim ministrima iz njegove Srpske napredne stranke ta pogodnost biti oduzeta".

- Živim život jednog građanina, kao i svaki drugi stanovnik Beograda, potpuno siguran da se nikome nisam zamerio, da bi zbog nečeg strahovao - rekao je Bačević novinarima, koji su ga pitali o korišćenju obezbeđenja i rotacija na automobilima.

Nikakvu zaštitu nisam tražio i nemam je, kazao je ministar, istakavši da je i rotaciju na automobilu njegov vozač koristio samo dva puta.

- Kada sam postao ministar, zatekao sam auto koji nema kompletnu rotaciju. Mislim da samo na prednjem staklu nešto postoji - rekao je Bačević i ponovio da je, koliko se seća, samo dva puta vozač uključio rotaciona svetla.

(D. Zlojutro)