NOVI USLOV ZA EU? Mađarska predlaže veto za Srbiju zbog prava Mađara u Vojvodini!

Poslanica Evropskog parlamenta traži da se Srbiji ne dozvoli članstvo u EU sve dok se ne reši pitanje Mađara u Vojvodini. "To nije zvaničan stav Mađarske", poručuju iz Vlade Srbije

PRETNJE VETOM! Iz Evropskog parlamenta stiže novi udarac za Srbiju, jer je Kristina Morvai, poslanica mađarske desničarske stranke u tom telu, zatražila da se našoj državi ne dozvoli prijem u EU sve dok se ne reši pitanje ljudskih prava Mađara u Vojvodini!

Morvai tvrdi da Srbija ne treba da bude primljena u Evropsku uniju dok ne obezbedi teritorijalnu autonomiju Mađarima u Vojvodini i ne reši pitanje njihovih ljudskih prava.

Ona je zajedno s poslanikom ekstremno desničarske partije Jobik iz Mađarske Tamašom Gaudi-Nađom i predstavnicima mađarske nacionalne zajednice iz Vojvodine organizovala Javno slušanje o povredama prava Mađara u Vojvodini u sedištu Evropskog parlamenta u Strazburu, prenosi portal Vojvodina danas (Vojdošag Ma).

- Vlada vodi računa o svim svojim građanima i tako će biti i dalje, a o svim eventualnim problemima uvek smo spremni za razgovor - kažu u Nemanjinoj 11.

(Telegraf.rs)