VUČIĆ: Kod nas nema fašističkih ispada kao u Hrvatskoj

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija spremna na povlačenje tužbi protiv Hrvatske, da se trudi da sačuva dobre odnose i podsetio da je Srbija "izvoznik stabilnosti" u regionu

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da krivica za to što nisu međusobno povučene opužnice Srbije i Hrvatske svakako nije na Srbiji i, pored toga što su njeni argumenti u tom sporu jači od hrvatskih.

Vučić je u Nišu rekao novinarima da je Srbija spremna na povlačenje tužbi, da se trudi da sačuva dobre odnose i podsetio da je Srbija, na šta je više puta ukazao, "izvoznik stabilnosti" u regionu.

"Jedino kod nas nema nemira i nereda na nacionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, nema tih fašističkih ispada kakvih ima u Hrvatskoj ", rekao je on. Vučić je dodao i da Srbija nije pokušavala ni to da dosoljavamo Hrvatskoj.

Upitan da prokomentarise zahtev za pomilovanje bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića, on je rekao da je to na predsedniku Srbije i poručio da su stavovi vlade i Ministarstva pravde po tom pitanju već poznati.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)