Ljajić: Srbija neće izgubiti spor sa Hrvatskom!

- Izaći ćemo u najgorem slučaju kao strana koja taj spor nije izgubila i na tim osnovama gradićemo odnos sa Hrvatskom - kaže predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić smatra da Srbija sigurno neće biti poražena strana u sporu sa Hrvatskom, po međusobnim tužbama za genocid.

Iako je Srbija očekivala da će tužba za genocid biti povučena ili da će biti vansudskog poravnanja, sve vreme smo bili potpuno spremni i za sudski proces, rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-a.

- Rešavanje pitanja van suda moralo je ići van domašaja javnosti, a ne da se šalju takve javne poruke - rekao je Ljajić, istakavši da do povlačenja tužbe nije došlo jer u Hrvatskoj nije bilo dovoljno hrabrosti zbog pritiska javnosti.

- Hrvatska je javno insistirala na rešavanju pitanja nestalih, što za Srbiju nije političko, već imanentno ljudsko pitanje - rekao je Ljajić, i naglasio da Beograd ima isti zahtev za pronalazak nestalih Srba u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)