Vučić najbolje ocenjen član Vlade Srbije

Prema istraživanju agencije "Faktor plus", SNS ima podršku 43,1 odsto ispitanika, dok DS beleži blagi rast i može da računa na 12,8 odsto glasova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najbolje je ocenjen član Vlade, a njegova Srpska napredna stranka (SNS) i dalje je na političkom vrhuncu sa 43,1 odsto podrške birača, dok je Demokratska stranka (DS) zabeležila blagi rast, pokazali su rezultati istraživanja agencije "Faktor plus".

U anketi se ocenama od jedan do pet ocenjivao učinak aktuelnih ministara u Vladi. Vučić je dobio ocenu 4,3, prati ga premijer Ivica Dačić sa ocenom 3,2, a na trećem mestu se našao ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac sa ocenom 3,1.

Sa "čistom trojkom" ocenjeni su potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministarka energetike Zorana Mihajlović i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Najnižu ocenu od 1,8 dobio je ministar privrede Saša Radulović. Sa manjom ocenom od dvojke (1,9) ocenjeni su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić i ministar rudarstva Milan Bačević.

Istraživanje je pokazalo da je SNS i dalje na političkom vrhuncu jer se na pitanje: "Za koju stranku biste glasali?", 43,1 odsto ispitanika odlučilo za tu stranku. DS beleži blagi rast i sad može da računa na 12, 8 odsto glasova

Socijalističku partiju Srbije podržava 10 odsto ispitanika, a Demokratsku stranku Srbije 6,2 odsto.

Najveći pad je doživeo LDP, koji sad uživa poverenje 5,5 odsto birača.

(Telegraf.rs / Tanjug)