Dodik: Nisam ni ruski ni američki igrač

- Pripadam sebi i srpskom narodu i nisam spreman da budem poltron bilo čiji, američki ili ruski. Razlika između američke i ruske politike je u tome što su SAD uvek uslovljavale stvari do poniženja - rekao je Dodik u intervjuu za "Večernji list"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da on nije ni ruski ni američki igrač, već samo Republike Srpske i srpskog naroda.

- Ja pripadam sebi u političkom smislu i srpskom narodu i nisam spreman da budem poltron bilo čiji, američki ili ruski. Razlika između američke i ruske politike je u tome što su SAD uvek uslovljavale stvari do poniženja - rekao je Dodik u intervjuu za "Večernji list", izdanje za BiH.

Ruska politika, tvrdi, nikada nije imala zahteve u pogledu političkih koncesija ili da nas ponize.

Objasnio je da bi Republika Srpska, u tom slučaju, bila nedirnut entitet u svakom smislu, a da ostala dva bi predstavljala većinski hrvatski, odnosno bošnjački narod.

Predsednik RS smatra da sada niko nije zadovoljan u BiH - Bošnjaci žele Federaciju u kojoj bi dominirali nad Hrvatima, u BiH su još nesrećniji, jer ne žele da dele vlast sa bilo kime, a to ne mogu da ostvare.

(Telegraf.rs / Tanjug)