VUČIĆ I PUPOVAC: Zaštititi položaj Srba u Hrvatskoj!

- Srbija ima interes da to prati i da ničim ne doprinosi da se taj položaj pogoršava, nego da se unapređuje - kaže predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac razgovarali su o položaju srpske manjine u Hrvatskoj i svakodnevnim nacionalističkim ispadima prema Srbima. Saglasili su se da je neophodno učiniti sve da se zaštiti položaj Srba u Hrvatskoj.

Predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj očekuju reakciju Evropske unije zbog atmosfere koja ih sve više podseća na devedesete.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac rekao je da su usaglašeni stavovi i da je potrebno učiniti sve da se zaštiti položaj Srba u Hrvatskoj i evropske vrednosti koje su građene sa drugim strankama u toj zemlji.

- Tražimo da nadležne institucije počnu da procesuiraju sve pojedince i grupe koje vrše nasilje i šire govor mržnje. Takođe smo iznanađeni da EU ćuti - rekao je Miodrag Linta iz Koalicije udruženja izbeglica.

(Telegraf.rs / Tanjug)