Ljajić: Suđenje Šešelju neviđeni skandal

- Suđenje lideru SRS-a je neviđeni skandal, gde niko u Tribunalu, ni Bramerc, ni predsednik suda, nemaju ni reč opravdanja, jer se već skoro 11 godina ne izriče presuda - kaže predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija u potpunosti sarađuje sa Hagom i da nema nijedno otvoreno pitanje, ali da suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju predstavlja neviđeni skandal.

Ljajić je u Jutarnjem programu TV "Pink" rekao da je nedavna poseta glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Beogradu srećom bila protokolarna i da je "priča Haga praktično završena".

- Srbija nema nijedno otvoreno pitanje i u potpunosti sarađuje sa Tribunalom, jer je to njena međunarodna obaveza - rekao je Ljajić, i dodao da je "dobro što je ta tema sasvim sigurno iza nas i što više neće biti političkih pritisaka".

Procena je da će do kraja godine biti završeni neki predmeti, a do 2015. godine skoro svi predmeti i da možda jedan neće biti završen, a nakon toga počinje takozvani rezidualni mehanizam, pred kojim će se voditi žalbeni postupci, rekao je Ljajić.

Govoreći o suđenju Šešelju, Ljajić je ocenio da je to neviđeni skandal, gde niko u Tribunalu, ni Bramerc, ni predsednik suda, nemaju ni reč opravdanja, jer se već skoro 11 godina ne izriče presuda.

Ljajić je rekao da se njegova stranka sprema pre svega za voždovačke izbore u nedelju, koji će za nju biti parametar političkog raspoloženja danas u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)