DRŽAVNE POČASTI ZA MILA: Đukanović sa Dačićem i Vučićem (FOTO)

Premijer Crne Gore stigao je posle 10 godina u zvaničnu posetu Beogradu. Potpisan Sporazum o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Srbije u kontekstu pristupanja EU, koji će imati cilj da dve države zajedno apliciraju za korišćenje novca iz pristupnih fondova

Premijer Crne Gore Milo Đukanović posle 10 godina stigao je u zvaničnu posetu Srbiji, a njega je u Palati Srbija uz sve državne počasti dočekao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Đukanovića su dočekali i ministri u Vladi Srbije Saša Radulović, Aleksandar Antić, Zorana Mihajlović, Branko Ružić, Igor Mirović, kao i ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac.

Nakon susreta dvojice premijera, sa Đukanovićem je razgovarao i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Potom će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Crne Gore.

Dvojica premijera potpisali su Sporazum o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Srbije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji, koji će imati cilj da dve države zajedno apliciraju za korišćenje novca iz pristupnih fondova EU.

Đukanović će se sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović doputovao je juče na Aerodrom "Nikola Tesla" u 16.40, a s aerodroma je, u pratnji 20 automobila, otišao u centar Beograda gde je imao radnu večeru s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Đukanović je poslednji put bio u Beogradu pre 10 godina, na sahrani premijera Zorana Đinđića.

(D. Z.)