HUMANO: Vanja Udovičić dao krv i pozvao ostale da učine isto (FOTO)

Ovim šaljemo najhumaniiju poruku pokazujući da su sportisti tu uvek da pomognu o čemu govori i njihova spremnost da se uključe u akciju dobrovoljnog davanja krvi, rekao je Udovičić, navodeći da će ovakve akcije biti konstantne

Ministarstvo omladine i sporta danas je, zajedno sa Crvenim krstom Srbije, započelo akciju dobrovoljnog davanja krvi sportista i sportskih radnika kojom se pomaže u obezbeđivanju dovoljne količine krvi, kako ne bi evenutualo došlo do njene nestašiće tokom zimskih meseci.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić započeo je ovu akciju tako što je prvi dao krv, u Palati Srbije, gde će i drugi sportski radnici to moći da urade tokom tri dana.

On je pozvao sportske saveze na akcije dobrovoljnog davanja krvi do februara pri organizacijama Crvenog krsta Srbije u 12 gradova.

Prema rečima Radovanovića, zalihe krvi su za sada dovoljne ali to može da se menja iz trenutka u trenutak, u zavisnosti od potreba lečenja, tako da je bitno da je uvek bude dovoljno u zalihama, pa su i akcije prikupljanja krvi raspoređene u pravilnim terminima tokom godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)