GAŠIĆ: Antić imao brojne ispade, pao pod uticaj političke mafije!

Komentarišući odluku člana Predsedništva SNS-a Olivera Antića da ne bude više član te stranke, potpredsednik SNS-a je rekao da je "profesor Antić imao niz ličnih ispada i potpao je pod uticaj tajkunsko–političke mafije"

Potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić nije odbacio mogućnost održavanja lokalnih izbora u pojedinim opštinama gde je Srpska napredna stranka izašla iz vlasti.

Gašić je u izjavi Tanjugu rekao da naprednjaci ne brane Socijalističkoj partiji Srbije da nađe druge partnere u lokalnim sredinama, izrazivši uverenje da će se "tamo gde su stavovi nepomirljivi" održati lokalni izbori jer ne postoji mogućnost formiranja nove vladajuće većine.

- Svaka lokalna zajednica ima svoju specifičnost. Svesni smo toga da su oni (SPS) bili u prethodnom mandatu sa demokratama na vlasti i da sada mogu da nastave rad. Naši politički protivnici su nam spočitavali kako nismo ozbiljni kada je smena naših funkcionera u pitanju, a SNS je učinila nešto što niko za 23 godine nije - rekao je Gašić.

Predsedništvo Srpske napredne stranke predložilo je sinoć smenu gradonačelnika Užica i Kraljeva, smenu oko 100 svojih funkcionera i direktora na lokalu i izlazak iz vlasti u 10 opština i to - Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Kniću, Ljigu, Rači, Ivanjici, Berloj Crkvi, Žitištu, Valjevu i Vranju.

(Telegraf.rs / Tanjug)