Mrkonjić: Jovanović je mračnjak i sramota za Srbiju

- On je zapravo primer kako život u takvoj koži ne vredi ništa, nema nikakav smisao osim laži, prevare, manipulacije i potpune perverzije - kaže Mrkonjić

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić nazvao je lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića "političkim i ljudskim amaterom", koji bi trebalo da bude u zatvoru. Mrkonjić je izdao saopštenje za javnost povodom kritika lidera LDP zbog pristustva na jučerašnjem skupu SRS.

- Sve što se uz ime tog čoveka može izreći pripada potpunom mračnjaštvu i destrukciji. On je zapravo primer kako život u takvoj koži ne vredi ništa, nema nikakav smisao osim laži, prevare, manipulacije i potpune perverzije - piše u Mrkonjićevoj izjavi, koja je prosleđena iz Ministarsva za infrastrukturu i energetiku.

Jovanović je danas,  komentarišući prisustvo Mrkonjića na skupu povodom devete godišnjice odlaska Šešelja u Haški tribunal, naveo da je Mrkonjić "kontroverzna i gotovo groteskna pojava". On je dodao i da je sama pojava Mrkonjića "kompromitacija za Vladu Srbije i čitavo društvo".

Mrkonjić je na Jovanovićeve opaske odgovorio neuobičajeno eksplicitnim saopštenjem naslovljenim: "Jovanović je mračnjak i sramota za Srbiju".

U vrlo uvredljivom tonu, Mrkonjić je nizom aluzija Jovanovića doveo u vezu sa izručenjem Slobodana Miloševića Haškom tribunalu i ubistvom Zorana Ðinđića. Takođe, Mrkonjić Jovanovića opisuje i kao uživaoca narkotika, a zatim, ističući svoje zasluge, dodaje da je "u poslednjih 50 godina sve što je u ovoj zemlji izgrađeno delo njegovih ruku".

(M. S. / Tanjug)