Tomislav Nikolić o odnosima sa EU, Prištinom, Miškovićem, Bekom...

- Naša želja za ulaskom u EU je iskrena i prvi put se vidi da svi radimo na tome, ali onaj ko misli da može da zapostavi odnose sa Ruskom Federacijom se grdno vara. Evropska unija ne želi da zapostavi odnos sa Rusijom - izjavio je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija pred sobom ima nekoliko dilema koje mora da reši. Prve dve tiču se toga dokle je Srbija spremna da ide u odnosima sa EU i prištinskom administracijom, rekao je Nikolić u intervju za B92.

- Mi nemamo zahtev da priznamo nezavisnost KiM, ali diplomate govore da će to biti uslov bez koga se ne može. Mene pomalo vređa ta statusna neutralnost EU jer ne možemo da budemo u istom položaju, osnivač UN, Srbija i samostalno proglašeno Kosovo - kaže Nikolić.

Treću dilemu za Nikolića predstavlja odnos sa Rusijom.

- Naša želja za ulaskom u EU je iskrena i prvi put se vidi da svi radimo na tome, ali onaj ko misli da može da zapostavi odnose sa Ruskom Federacijom se grdno vara. Evropska unija ne želi da zapostavi odnos sa Rusijom - izjavio je predsednik Srbije.

Tomislav Nikolić nije želeo da imenuje krivce, ali je istakao da je nezadovoljan radom jednog dela policije.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)