DAČIĆ: Nikolić treba da bude kandidat za Nobela

Premijer je napomenuo da se prihvatio veoma teškog zadatka da pregovara sa Tačijem i da ga niko nije pitao da li on to želi ili ne. Prema njegovim rečima, Nikolić se o tome dogovorio sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i stajao iza svega toga, rekao je danas premijer Srbije Ivica Dačić, reagujući na Nikolićevu izjavu da neće podržati njegovu kandidaturu za to međunarodno priznanje.

- Mislim da je Nikolić trebalo da kaže da ne podržava Tačija za Nobelovu nagradu, a formulacija da ne podržava Dačića je u skladu sa onim instrukcijama koje je meni davao kad god sam ga pitao šta da radimo u Briselu - rekao je Dačić.

On je naveo da mu je Nikolić jednom prilikom rekao: "Nemoj da potpišeš, ali nemoj ni da odbiješ". Dačić je napomenuo da se prihvatio veoma teškog zadatka da pregovara sa Tačijem i da ga niko nije pitao da li on to želi ili ne.

- Ja nisam tražio Nobelovu nagradu, nisam ni radio za to, niti me to interesuje. Nisam tražio ni da se o tome izjašnjava ni Nikolić, niti bilo ko drugi, samo malo je nekorektno da se izjašava na takav način, da kada treba da se pregovara - onda mora da se preogovara sa Tačijem - rekao je Dačić.

On je ponovio da mu je "draže što je kandidavan za Nobela nego za Hag" i dodao da ne veruje da će dobiti tu nagradu, niti da ga to interesuje.

(Telegraf.rs / Tanjug)