Dačić: Treba razmotriti ukidanje poreza na oružje

Premijer Srbije je na sastanku sa članovima delegacija lovačkih saveza Srbije podržao ideju da se razmotrI mogućnost ukidanja poreza na oružje

Premijer Ivica Dačić danas je, na sastanku sa članovima delegacije lovačkih saveza Srbije, podržao ideju da se razmotri mogućnost ukidanja poreza na oružje, jer takav propis ne postoji ni u jednoj evropskoj državi.

Dačić je razgovarao sa članovima te delegacije o potrebi što bržeg donošenja zakona o oružju i municiji i zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju ručnog vatrenog oružja, naprava i municije.

Na sastanku je ocenjeno da novim zakonima treba da budu uvažene sugestije lovačkih saveza Srbije, koji okupljaju 85 hiljada lovaca i da budu u funkciji unapređenja lova, lovnog fonda i sporta i turizma u Srbiji. Posebno je ukazano na nedostatke u postojećim propisima o postupanju i prenošenju lovačkog naoružanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U saopštenju je navedeno i da je posebno ukazano "i na potrebu da se donese novo uputstvo kojim će se regulisati proces donošenja lovačkog naoružanja do lovišta"

(Telegraf.rs / Tanjug)