Iračanin Tair zbog Marije prešao u pravoslavlje: Sada se zove Vladimir zbog jednog posebnog čoveka (FOTO) (VIDEO)

Budući da je prihvatio hrišćanstvo, Tair je morao da promeni i ime. Sada se zove Vladimir, a to nije slučajno, budući da je veliki poštovalac ruskog predsednika Vladimira Putina

Venčali su se u Ruskoj crkvi u Beogradu na Dan mladosti, 25. maja 2016. godine. On se zove Tair i poreklom je iz Iraka, a ona je dete iz mešovitog braka. Otac joj je Srbin, a majka Ruskinja. Čudan splet okolnosti spojio ih je u Istanbulu gde su se upoznali pre pet godina. Posle duge veze, Tair je odlučio da promeni veru zbog ljubavi, i iz islama je prešao u hrišćanstvo.

SVETLANA PROMENILA VERU: Novosađanka prešla u islam i postala muslimanka Sara (VIDEO)

- Ja sam takav čovek, zbog ljubavi sam spreman sve da učinim. Mariju mnogo volim, i obečao sam joj da ćemo se venčati u pravoslavnoj crkvi kada smo dobili decu -  priča Tair, vidno uzbuđen što je postao Marijin muž i pred Bogom.

Na dan venčanja, bilo je i krštenje sina Aleksa koji ima deset meseci, a starija sestra Sandra ima tri godine. Izbor imena nije bio slučajan, kada se spoje njihova imena zajedno čine - Aleksandra.

ISLAM MI JE DAO ODGOVORE NA SVA PITANJA: Ispovesti Srba koji su promenili veru

Budući da je prihvatio hrišćanstvo, Tair je morao da promeni i ime. Sada se zove Vladimir, a to nije slučajno.  Tair je veliki poštovalac ruskog predsednika Vladimira Putina, i kako kaže, odmah je znao da će uzeti to pravoslavno ime.

Nekoliko godina je radio u Dubaiju na poslovima infrastrukture, a sada živi i radi u Srbiji. Vlasnik je firme koja se bavi uvozom. Žive u Borči, a planiraju otvaranje i vrtića i Staračkog doma.

Upoznali su se preko Fejsbuka, i to sasvim slučajno. On je tražio prijatelja koji je poginuo u ratu, a to je ustvari bio Marijin stric. Iako pod čudnim okolnostima, dopisivanje na Fejsbuku je trajalo čak godinu dana, i okončano je upoznavanjem u turskoj prestonici:

- Odlučila sam da se upoznamo. Otišla sam u Istanbul i tamo ga sačekala, i eto, tako se sve izdešavalo - kroz osmeh kaže Marija i dodaje da joj je najbitinije da ima Vladimira pored sebe, pa nebitno gde su.

Iz Rusije u Beograd je došla sa 18 godina tražeći oca. Do tada je živela sa majkom, u malom ruskom gradu, a onda se odjednom javila želja da upozna i oca. Put ju je naveo u Srbiju, odakle je otac poreklom. I ostala je tu do danas.

Mladi bračni par živi u Borči. a Tairov biznis donosi dovoljno novca za lep život sa decom.

Pitate se kako je izgledalo venčanje?

U krugu najbliže rodbine i prijatelja, ali kako bi rekle modne blogerke, fabulozno.

Bela limuzina dovezla je mladence ispred Ruske crkve, a izlazak mladenaca izgledao je božanstveno. Marija je imala predivnu venčanicu, a u stopu ju je pratila starija ćerka Sandra.

Venčanje je održano po svim pravoslavnim običajima, a veselje je nastavljeno do kasno u noć.

Želimo im puno sreće u braku i još mnogo dece!

Pogledajte i video sa venčanja koji smo vam pripremili:

(I.Lazić)